TriLEDgy vult de ruimte tijdens ESTEC open dag

6 maanden geleden

ESA’s grootste vestiging ESTEC in Noordwijk opende 7 oktober 2018 haar deuren voor het algemene publiek. Tijdens de jaarlijkse open dag komen meer dan 12.000 mensen naar Noordwijk voor een bijzondere kijk achter de schermen van de Europese ruimtevaart. Natuurlijk is ook NL Space op de open dag vertegenwoordigd. Voor het vierde jaar op tijd verzorgde TriLEDgy de audiovisuele component van de customer journey tijdens dit indrukwekkende event.

De vier LED-wagens zorgden voor de audiovisuele begeleiding tijdens de customer journey over het indrukwekkende terrein, vanaf de ingang tot aan het hoofdpodium. De informatie over de agenda van de Open Dag werd gedeeld en via Twitter kon men live de interactie vinden met de buitenwereld en andere aanwezigen. De inzet van twee TriLED10 en twee TriLED15 modellen zorgden ook met de felle zon voor uitstekend beeld van veraf en van dichtbij.


“EVENTCOMMUNICATIE MET RUIMTELIJKE PRECISIE, ALLES VOOR DAT ENE MOMENT”

Het beeld en het geluid moeten natuurlijk altijd in orde zijn, maar er komt meer kijken bij de organisatie van dit grote evenement. Zo is de veiligheid een belangrijk thema en is de streaming media een uitdaging vanwege het ontbreken van een wireless verbinding. Het technische team van Triledgy werkt dan ook nauw samen met de verantwoordelijke afdelingen op locatie. Alles moet precies op tijd klaar staan en zonder interrupties draaien. Er is slechts 1 open dag per jaar.

OVER ESA Op ESA's Open Dag krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen van de Europese ruimtevaart. ESA's Open Dag vindt plaats bij ESTEC, ESA's technologische centrum in Noordwijk. Daar komt men oog in oog te staan met ruimtevaart, wetenschap en technologie uit heel Europa – van aardobservatie tot het werk van astronauten en van aansturing van ruimtevaartuigen tot het testen van satellieten. Met 22 lidstaten is ESA hét ruimtevaartagentschap van Europa. Het agentschap is actief in alle aspecten van de ruimtevaart. De mensen die er werken zijn afkomstig van het hele Europese continent, en van daarbuiten.

THEMATISCHE COMMUNICATIE

Het thema van de open dag was dit jaar “Bezoek de ruimte in Europa”. De kans om ruimtevaart-hardware van dichtbij te bekijken, te ontdekken wat onze volgende bestemmingen zijn en om Europa's knapste koppen uit de ruimtevaart te ontmoeten. Van wetenschappers en missie-ontwerpers tot astronauten.

Bezoekers mochten tijdens de open dag op hun eigen tempo de grootste vestiging van ESA verkennen. Ze konden er onder andere ontdekken hoe we de ruimte nabootsen op aarde, hoe toekomstige missies worden gepland, tentoonstellingen bezichtigen en lezingen van experts bijwonen. Daarnaast waren er talloze hands-on activiteiten en hebben diverse astronauten handtekeningen uitgedeeld. Zo troffen bezoekers o.a. de France CNES-astronaut Patrick Baudry, de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers en de Duitse ESA-astronaut (en voormalig hoofd van ESA's Human Spaceflight and Operations-afdeling) Thomas Reiter. 

LIVE EVENT IN DE PLANNING? 

Organiseert u een evenement of festival of neemt u met uw organisatie deel aan een bestaand evenement? Misschien kunnen we u van dienst zijn met onze LED-oplossingen. We denken graag met u mee over een oplossing op maat. Neemt u contact met ons op, dan reageren we met raketsnelheid.